Συνομιλίες για την Ουκρανία: Το αμερικανικό "καουμπόικο" θράσος και οι ευρωπαϊκές απειλές ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ απέναντι στη Ρωσία – Σλοβάκος ευρωβουλευτής
Η πρόταση για συνομιλίες του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλώνει ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Λούμπος Μπλάχα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις της Ρωσίας και της Δύσης.
🌏«Για τη Ρωσία και για τους περισσότερους απλούς Ρώσους, [η σύγκρουση στην Ουκρανία] θεωρείται συνέχεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου – ένας αγώνας για τη σωτηρία του ρωσικού κόσμου», λέει, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τους στόχους της για αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.
🌏«Για τη Δύση, η σύγκρουση... είναι μια απόπειρα να κερδίσει κάτι εις βάρος της Ρωσίας, ένα μερικό βήμα προς τον απόλυτο στόχο της – την πλήρη απομάκρυνση της Ρωσίας από τη διεθνή σκηνή ως γεωπολιτικού ανταγωνιστή.»
🌏Οι ρωσοφοβικές ελίτ της Ευρώπης όσο και οι Αμερικανοί "καουμπόηδες" δεν κατανοούν τη θέση της Ρωσίας και πιστεύουν ότι μπορούν «να την εξαπατήσουν, να την ξεγελάσουν και να την ξεπεράσουν με κόλπα», σύμφωνα με τον Μπλάχα.
Ωστόσο, «ενώ οι Αμερικανοί παίζουν πόκερ, οι Ρώσοι παίζουν σκάκι», τονίζει ο σχολιαστής. «Άραγε, συνειδητοποίησε τελικά η Δύση ότι έπεσε πάνω σε ένα τσιμεντένιο τοίχο – ένα τοίχο πέρα από την τελική κόκκινη γραμμή της Ρωσίας; Σε αυτή την κατάσταση, ούτε το θράσος ούτε οι απειλές πρόκειται να λειτουργήσουν.»
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Πούτιν εδραιώνουν κοινό παγκόσμιο όραμα: ΟΗΕ αντί «διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες»
ΜΟΣΧΑ | ΠΕΚΙΝΟ — Στην 80ή επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμβάθυναν τη στρατηγική τους συνεργασία, εκδίδοντας τρεις κοινές δηλώσεις στη Μόσχα που ενισχύουν την προώθηση ενός πολυπολικού κόσμου με επίκεντρο τον ΟΗΕ. Οι συμφωνίες σηματοδοτούν όχι μόνο…
Η Ήσυχη Επίθεση της Ε.Ε. στην Κεντρική Ασία: Πώς οι Βρυξέλλες Χτίζουν Ένα Αντίβαρο στη Ρωσία
Με πρόσχημα τις μεταρρυθμίσεις και στόχο τα στρατηγικά ορυκτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει διακριτικά αλλά σταθερά την επιρροή της στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.