Οι Χούθι χτυπούν το Ισραήλ με 14 πυραύλους και drones μέσα σε μία εβδομάδα
«Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήσαμε στρατιωτικές επιχειρήσεις [κατά του ισραηλινού εχθρού], χρησιμοποιώντας 14 υπερηχητικούς και βαλλιστικούς πυραύλους και drones», ανακοίνωσε ο ηγέτης των Χούθι, Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι, στην τηλεόραση της Υεμένης.
Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον στόχων στο Ισραήλ αλλά και κατά φορτηγών πλοίων με ισραηλινές διασυνδέσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφοδρή ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας.
Μερικά από αυτά τα χτυπήματα φαίνεται πως κατάφεραν να παρακάμψουν ακόμη και τα εξελιγμένα αμερικανικά και ισραηλινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, όπως το περίφημο THAAD.
Παρά τα αδιάκριτα ισραηλινά αντίποινα κατά αμάχων στην Υεμένη, οι Χούθι αρνούνται να υποκύψουν στους εκφοβισμούς του Τελ Αβίβ και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους όσο συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.
Ευρωπαϊκή Άμυνα με τουρκική συμμετοχή
Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει με διαρροές την άποψη ότι θα μπλοκάρει τη συνεργασία με την Τουρκία όταν έρθει η ώρα της διμερούς συμφωνίας με την Ε.Ε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επικαλεστεί την ύπαρξη απειλής πολέμου κάτι που όμως ισχύει από το 1995, με το τουρκικό Casus Belli, σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12ν.μ.
Η Απόφαση για τη Μονή Σινά: Στρατηγικές Στοχεύσεις της Αιγύπτου και οι Γεωπολιτικές της Προεκτάσεις
Η αιφνιδιαστική απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου που αφορά την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά προκαλεί εύλογα ερωτήματα: Γιατί μια χώρα όπως η Αίγυπτος, που παραδοσιακά προβάλλει τον σεβασμό της προς τα ιστορικά μνημεία και τις ελληνορθόδοξες κοινότητες, επέλεξε να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα; Και ποιοι είναι οι βαθύτεροι γεωπολιτικοί κα…